Om hunden min

horizontal rule

KJÆRE VALPEN MIN “DEHLIA”

 

 

Det hele begynte i Julen 1999. Vi var hele familien på Wadahl høgfjellshotell, da vi kom i kontakt med en åtte mnd gammel hann R.R. med navnet Oscar fra Bergen. Der og da falt vi helt pladask for denne rasen. Jeg bestemte meg for at når jeg kom hjem skulle jeg ha en slik hund. Koste hva det koste ville. Da julen og nyttår var vel over, kom hverdagen og, jeg begynte og planlegge mitt valpekjøp. Jeg begynte med og ringe R.R klubben og fikk en oversikt over planlagte og ventede valpekull. Da vi i utgangspunktet hadde liten erfaring av rasen, måtte vi dra på utstillinger for og se og prate med folk som hadde erfaring. Det ble mange utstillinger fra Januar til mars. Vi kom i prat med mange hyggelige mennesker, og vi fikk også komme hjem til dere for og se hundene i sitt eget miljø. Tusen takk til dere vi fikk komme hjem til, det har vært til stor nytte for oss som skulle kjøpe valp.

 

Fredag 14.1.00 ble du født lille venn, sammen med 14 andre valper. Noen dager senere ringte Monica til meg, og sa at alt hadde gått bra. Vi avtalte at vi skulle komme og se på dere Lørdag 12.2.00 etter Ekebergutstillingen. Da vi kom hjem til Monica og Ola, fikk vi først hilse på de store hundene. Etter en prat gikk turen inn til valpene. Vi kommer nok aldri til og glemme det synet av dere som først møtte oss. Dere var vel litt over 3 uker gamle. Vi ble nok bare stående og gape, det var noe av det vakreste jeg hadde sett og opplevd på lenge. Vi gikk inn i valperommet og ble møtt av en hel gjeng småtasser som ville ha oppmerksomhet. Vi kunne ikke løfte på beina våre, da dere hang fast i sko og bukser, vi var redde for og tråkke på noen av dere. Dere hadde også en herlig lyd, gryntet og pep.

 

Monica hadde satt nr lapper på halene deres så vi kunne se hvem som var hvem. Nr 13,som i dag heter Kiara var den første som mann la merke til. Hun var den største tispa, hun vi koste først med. Dessverre hadde vi ikke med kamera denne gangen, men de neste besøkene ble det tatt masse bilder. Da vi hadde vært hos dere i ca.2 timer, hadde vi fått avtalt å få komme og besøke dere igjen. Det fikk vi allerede lov til tirsdagen etter. På bare få dager hadde dere vokst og velkomstkomiteen sto klare til et nytt besøk. Så fort vi var vel inne på valperommet var det nr.13 som kom først. Litt kos med deg så måtte vi se på de andre. Nå følte jeg at jeg hadde såpass peiling at jeg visste hvordan valp jeg ville ha. Dere ble løftet opp i tur og orden og ble studert. Da jeg hadde sett på dere alle falt valget på nr.8.Det ble etter vært noe spesielt med deg. Når jeg ikke var hos deg pratet jeg om deg til alle som ville høre. Jeg ringte også til Monica  for å høre hvordan dere hadde det, jeg forhørte meg litt ekstra om deg nr.8.

 

Tirsdag ble vår besøksdag, og Tirsdag 22.2.00 tok vi masse bilder av deg. Da vi kom hjem ble to av bildene av deg printet ut på PC som jeg har hengende over sengen min. Du er så liten. Etter vært som du ble større fikk vi ta deg med ut på tur. Vi skulle få lov til og være sammen med deg alene. Jeg husker hvor overrasket vi ble da Monica kom med dette forslaget, ta med valpen ut. Vi har hatt flere hunder, og aldri har vi opplevd maken til tillit. Først ble det en liten biltur i området, for senere ble det utflukter og senere fikk vi ha deg med hjem. Vi var så stolte. Våre to Dachser fikk hilse på deg to ganger på hjemmebane før du kom hit for godt. Når jeg ikke var sammen med deg, syntes jeg ventetiden var forferdelig lang. Tiden gikk så utrolig sakte. Det ble noen telefoner til Monica, for da følte jeg meg litt nærmere deg.

 

Aleksander med Dehlia og tantene sine Aziva og Alexi.

 

Jeg begynte og handle inn ting til deg. Alt skulle være i orden til du kom. Fredag 17.3.00, den store dagen har kommet. Kl.13.00 har vi avtalt og hente deg. Du er den første valpen som skal reise. Nå er du blitt 9 uker og veier nesten 10 kilo. Du er så nydelig, og vi er så stolte over at du er blitt vår hund. I skrivende stund har vi hatt deg i  2 mnd. det har vært to spennende mnd.                                                

Du er min første store hund, og å få følge din vekst og utvikling har vært så langt utrolig spennende. Nå veier du 25,5 kilo, jeg føler meg utrolig privilegert som har en slik snill og stor hund som deg. Det er en glede og våkne om morgenen med deg ved min side. Det er kjempemorsomt og jobbe med deg, du følger med og er kjempe-innteresert. Tusen takk til Monica og Ola som valgte oss som din nye familie. En  Stor takk til Monica som har tatt så godt vare på deg og dine søken, du har lagt grunnstenen for oss med din kjempe innsats, for videre jobbing og samhold mellom meg og min valp. Det er en glede for meg og holde på med Dhelia, da hun er så samarbeidsvillig. Og den æren skal du ha.

 

Den store dagen har kommet. Vi skal på vår første utstilling sammen. Det er Torsdag den1 Juni, denne dagen har jeg ventet på så lenge. Gud hvor spent og nervøs jeg er, har ikke sovet stort i natt, men det har du for jeg har sett på deg.

Vi våkner opp til en nydelig dag, og gjør oss i stand til og reise. Vi skal til Åreppen skole på Kløfta. Vi har fått katalog nummer 35. Og da vi kommer er det bare nummer 8 som er inne ,så vi har god tid til å forberede oss. Suportergjengen vår kommer. Den består av Monica, Eva og Rolf med Jarizza og Griff, Mie og Keneth med søsteren Kiara. Snakk om backup! Så endelig blir vi ropt opp, vi går pent inn i ringen og stiller oss opp. Dommeren kommer mot oss og jeg merker fort at hun liker Dehlia. Jeg slapper litt av, dette skal gå bra. Vi gjør som vi får beskjed om og Dehlia fører seg meget bra, dette kommer til å gå så bra, og det gjør det også. Vi får vår første BIR. Vi svever av lykke ut av ringen, vi klarte det, vi skal være med og  konkurrere i gruppe 6 / 4. Vi vinner der også, BIG 1 står det på rosetten vår. Jeg er så stolt. Dette blir nesten for mye på en gang. Nå gjenstår ”Best in show”, og der får vi 5 plass. BIS R.

Jeg må si att vi svever av lykke, dette har vi jobbet så mye og hardt for., med gode råd og tips i fra Eva gikk dette over all forventning Vi hadde en helt utrolig og spesiell dag full av håp og forventning.

Jeg håper att vi med dette har inspirert både valper og eiere til å gå på utstilling, for det er bare kjempe moro.

                                                                         Tibake til startsiden